کد خبر: ۰۳۱۲۰۶5477

زن زیباترین واژه ی آفرینش

به قلم ـ فائقه شیرک خبرنگار شوش نیوز

زن زیباترین واژه ی آفرینش است و موثرترین عامل تربیت و نگاهبانان سلامت روحی، روانی و جسمانی فرزند و جامعه است .

تردیدی نیست که زنان درطول تاریخ از موقعیت مطلوب شان بالایی برخوردار نبوده و غالبا مورد بی مهری و ستم واقع می شدند، اما با رشد روزافزون آگاهی های بشر این پرسش مطرح شد که جایگاه واقعی زنان کجاست؟ دراین راستا به یقین می توان گفت که ادیان الهی بویژه دین خاتم ، بیش از همه به احیای شخصیت والای زن ومرد فرا روی آنان گشوده است. یکی از اصول مسلم در آیین اسلام، حرکت و کرامت انسان است. جان، مال، آبرو، عقیده و رای آدمی همه حرمت دارند و باید همواره این حریم پاس داشته شود. در حرمت و کرامت انسان، هیچ تفاوتی بین زن و مرد نیست و در فرهنگ اسلامی، زن و مرد به عنوان مخلوقات خدا و مورد عنایت ویژه اویند. افتخار نظام حقوقی اسلام آن است که از همان ابتدا زنان را دارای حقوق اقتصادی، سیاسی، خانوادگی، قضایی، عبادی شناخته است و با در نظر گرفتن مهریه، نفقه و...حقوق مادی و معنوی، زن را در نظام خانواده تامین ساخته است؛ زیرا از دیدگاه اسلام، تفاوتی در حقیقت و ماهیت زن و مرد نیست .


در آیات قرآنی نیز هرگاه از کمالات و ارزشهای والای انسانی سخن به میان میآید، جایگاه زنان را نیز همدوش جایگاه مردان مطرح میکند. ازاین رو در مقاله حاضرسعی شده تا ضمن بررسی نوع نگرش اسلام به شخصیت زن در قران و روایت های اهل بیت (ع) ، به احیای شخصیت زنان در اسلام و نمونه هایی از اقداماتی که اسلام برای احیا واستیفای حقوق زنان انجام داده است بپردازیم

چاین تحقیق از نوع تحقیق نظری و روش ان توصیفی - تحلیلی می باشد. برای جمع اوری اطلاعات وداده های لازم ، از قران کریم ، مقالات ومنابع دینی استفاده شده است.

هدف این پژوهش تبیین نقش زن در حفظ و تعادل خانواده و جامعه از منظر قرآن و روایات است زنان در جایگاه همسری و مادری در خانواده نقش دارند اما آن دو در تکوین متفاوتند خداوند ا به نقش‌های جنسیتی زن عواطف و احساسات را در او غالب و ویژه قرار داده است تا در نقش همسری به لحاظ انسی و عاطفی آرامبخش شوهر باشد و با انجام وظایفی در یک سطح طولی تابع دستورات الهی و بعد مطیع و تابع شوهر باشد زن در نقش مادری به عنوان انسانی پاک و مظهری از جمال الهی تداوم دهنده نسل انسانی و تربیت کننده فرزندان نیکو شایسته و مفید برای آینده اجتماع بشری است زن در اسلام ابزار تولید ثروت نیست ولی مالک اموال خود و همسرش است و اصلاً نیازی به افتادن در چرخه تولید ثروت ندارد اما این به منزله نفی اشتغال زنان در جامعه اسلامی نیست بلکه زن می‌تواند با میل و علاقه خود در محیط‌های سازگار با روحیات زنانه خود مشغول فعالیت شود بی‌آنکه وظیفه‌ای در قبال تامین مخارج خانه و خانواده داشت

زن از اون جهت که انسان است  مانند هر انسان دیگر آزاد آفریده شده است و از حقوق مساوی بهره‌مند است ولی زن انسانی است با چگونگی‌های دیگر زن و مرد در انسانیت برابرند عوارض نامطلوبی به بار می‌آورد ما همانطور که آزادی و برابری انسان‌ها و از آن جمله زن و مرد را از طبیعت الهام گرفته این درسی یک گونگی یک گونگی حقوق زن و مرد را باید از طبیعت الهام بگیریم شک نیست که قرن ما یک سلسله بدبختی‌ها را از زن گرفت ولی سخن در این است که یک سلسله بدبختی های دیگر برای او ارمغان آورد چرا آیا زن محکوم است به یکی از این دو بدبختی و و جبر و یکی از این بدبختی و جبراً یکی را انتخاب کند یا هیچ مانعی ندارد که هم بدبختی های قدیم خود را طرد کند و هم بدبختی‌های جدید را حقیقت این است که هیچ چیزی وجود ندارد بدبختی‌های قدیم غالباً معلوم این جهت بود که انسان بودن زن به فراموشی سپرده شده است و بدبختی‌های جدید از آن است که عمداً یا سهوا زن بودن و موقع طبیعی و فطری‌اش رسالتش تقاضاهای غریزی اش استعدادهای ویژه‌اش به فراموشی سپرده شده است در پایان باید پذیرفت که در جامعه کنونی ما علیرغم وجود قوانین سریع اسلامی بین ایفای نقش موثر زن و مرد در پیشرفت کشور فاصله وجود دارد اما این فاصله خاص اسلام و قوانین کشورهای اسلامی نیست بلکه نتیجه سلطه برخی مردان منحجر و جاه طلبی است که حضور قوی و پررنگ زن را نپذیرفته‌اند زن در اسلام همان رب النبین است  که جامعه را مدیریت می‌کند و مهم‌ترین و پیش و بیشترین سهم را در پیشرفت کشور داراست فراموش نکنیم که ما به دنبال پیشرفت کشوری و نه توسعه قدرت طلبانه غربی است .

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست